BØKER

Bestilling foregår med å sende mail til Olga: olga@stormester.no

Varer kan også kjøpes/hentes på våre turneringer. Vi kan også sende bestilling i posten (det kommer porto i tillegg).


Taktiske oppgavehefter "Tactics: Tricks of the Tribes"

Pris: 1 hefte, kr 90,-. Komplett 8 hefter, kr 500,-

Spesialtilbud: ved kjøp av komplett (8 hefter), får man et sett magneter med samme motiv. 

«Sjakk er 90 prosent taktikk», har en stormester sagt. Taktikk i sjakk betyr å regne varianter. Forståelse er også supert, men man er nødt til å se konkrete mulighetene når de dukker opp. 

I denne serien har vi samlet forskjellige taktiske motiver i en serie. Øv på disse, og du vil snart bli en livsfarlig motstander.

Les mer...

   

SJAKK: Lett å lære - gøy å spille. 2 Lærebøker

Pris: 169,- hver

«SJAKK: Lett å lære - gøy å spille» er en lærebokserie for nybegynnere i sjakk. Her lærer barna sjakkreglene, hvordan man flytter brikkene, fanger motstanderens konge og setter sjakk matt. De blir kjent med lure sjakktriks og hvordan man tenker framover. Og det viktigste: sjakk har aldri vært så enkelt og morsomt å lære.

Les mer...

 

 

 

SJAKK: Lett å lære - gøy å spille. Arbeidsbøker

Pris: 1 hefte - kr 90,- . Komplett 3 hefter - kr 198,- 

«SJAKK: Lett å lære - gøy å spille» er en lærebokserie for nybegynnere i sjakk. Arbeidsbøkene er designet å tilby flere morsomme oppgaver for å ove seg på temaene i lærebøkene. 

   

Bli god i sjakk

Pris: 198,- 

I denne boken introduserer Simen Agdestein, vår fremste sjakkpedagog, en enkel metode for at du på kort tid skal bli en bedre sjakkspiller. Er du nybegynner? Har du spilt en god del, men føler lite framgang? Da vil denne boken være det du trenger for raskt å komme opp på et nytt og høyere nivå. Hvordan bør du starte spillet, hva skal du fokusere på i åpningen? Hva er viktig å gjøre i midtspillet og hva er smart å tenke på når du skal avslutte partiene? Det er snakk om enkle grep, grep som gjør deg til en langt bedre sjakkspiller.

   

Hvordan Magnus Carlsen ble verdens yngste stormester

Pris: 99,- 

En nyutgave 2013 av Simen Agdesteins "klassiker" om Magnus sin tidlige karriere fram til stormestertittel i 2004 og litt til. Det nye er et seks siders lesverdig nytt forord i anledning VM-matchen i India og veien dit.

Dette er en fascinerende og hyggelig lesebok og med mange artige, skiftende og fine partier, med folkelige kommentarer av stormester Simen, som opplagt også hadde en stor betydning for verdensmesterens utvikling i en viiktig ung alder.

 

   

Simens sjakkbok

Pris: 198,- 

Simen Agdestein gjennomgår i denne håndboken sjakkspillet - fra de mest elementære prinsippene for sunt åpningsspill, midtspill og sluttspill til mer raffinerte taktiske disposisjoner. Nybegynneren vil her finne en inspirerende læremester og en klok kommentator. I tekst og illustrerende diagrammer leder Agdestein leseren gjennom alle spillets faser. Eksempler er primært hentet fra partier med norske spillere. I boken finner du også korte biografier over alle verdensmestrene i sjakk og noen av deres mest berømte matcher.

Les anmeldelse
   

Tenkesport

På salg: 148,- (Ordinær pris: 369,-)

I TENKESPORT legger Simen Agdestein ut på en farefull ferd. Etter å ha innviet oss i sjakkens hemmeligheter, underlegger han seg nye brikker og regler. Mens sjakk spilles over hele verden, er tyngdepunktet for tenkesportens øvrige disipliner øst i Asia. Der er det shogi, xiangqi og go som er de store strategispillene.

Alle spillene har tålt tidens tann. Alle har røtter tilbake i tidlig middelalder. Og likhetstrekkene er mange. Det kjempes om konger, tårn, løpere og bønder, men i bunn og grunn handler det om å overliste motstanderen i åndelig gladiatorkamp. Hver av bokens fire deler avsluttes med et kommentert mesterparti fra spillets stjerner.

   

 

Sjakkskolen 1 med løsningshefte og diplom 

Pris: 120,- 

Dette er den praktiske og systematiske sjakklæreboka på norsk for alle begynnere: Elevene lærer trinn for trinn alle de grunnleggende ferdighetene som behøves for å spille sjakk. Det er en arbeidsbok der eleven løser og skriver svar på mange oppgaver. 

Prisen omfatter lærebok, løsningshefte og diplom. Pris uten diplom er kr 120 og kr 100 for bare lærebok uten løsningshefte eller diplom.

Boka passer godt til egenstudium for både store og små. Hovedfokus i "Sjakkskolen 1" er å beherske sjakkreglene skikkelig og å lære å sette sjakk matt.

   
 

111 sjakk matt i 1 trekk

Pris: 40,- 

Et nytt norsk oppgavehefte med 111 stillinger der hvit kan avgjøre partiet med sjakk matt.  Passer glimrende sammen med SJAKKSKOLEN 1.

Ingenting er mer stas enn å sette motstanderens konge matt, og det er god trening i å se godt samarbeid mellom brikkene. For de aller ferskeste spillerne er det ypperlig trening også i mestring av å se hvordan alle brikkene går. Alle de første oppgavene er helt enkle, og så blir det gradvis bare litt vanskeligere etterhvert.

Antall sider: 30

   

 

Sjakkskolen 2 med løsningshefte og diplom


Pris: 120,- 

Endelig en lærebok på norsk tilrettelagt for nesten-nybegynnere og rene hobbyspillere som vil lære mer sjakk på en systematisk måte. Kommer sammen med Løsningshefte med lærertips og et eget diplom og selges ekstra rimelig i gruppesett fra 10 eksemplarer.

Sjakkskolen 2 handler om viktige taktiske temaer, noen enkle sluttspill, regler for godt åpningsspill og hvordan vi kan benytte disse til å angripe den som ikke har rokert kongen i sikkerhet.

Sjakkskolen 2 gir opplæring som passer for ganske ferske og usikre spillere, men erfaringen tyder allerede på at stoffet også er aktuelt for spillere i alle fall med ratingstyrke opp mot cirka 1000, for å sikre at viktige basiskunnskaper er på plass, pluss som repeterende trening av stoffet som disse spillerne kan fra før, helt eller delvis.

   

111 sjakktrekk som vinner

Pris: 40,- 

Et nytt oppgavehefte for nesten-begynnere og hobbyspillere i sjakk som vil videre. Her er flere viktige temaer (bilder) å lære seg å gjenkjenne. 

I dette oppgaveheftet er hvit i trekket i alle de 111 stillingene og har sjansen til å vinne ved å gjøre det riktige trekket. Bare ett trekk i stillingen vinner, men seieren kan være alt fra sjakk matt på direkten til en klar nok materiell fordel. Forvandling er derunder et viktig tema i heftet. Faktisk har vi ikke ellers funnet noe produkt som har akkurat dette nærliggende konseptet.

Antall sider: 30

   
Sjakkskolen 3 med løsningshefte 


Pris: 120,-
 

En lærebok som kombinert med spilling faktisk bringer leseren, eleven og hobbyspilleren opp til et turneringsnivå i sjakk, og samtidig gir et godt grunnlag for videre studium av det flotte spillet vårt. Det siste avsnittet i boka heter naturlig nok "Videre læring og trening".

Mye av stoffet i boka vil være lærerikt også for mang en turneringsspiller særlig med ratingstyrke opp til cirka 1300 -1400.

   

111 smarte sjakktrekk 

Pris: 40,- 

Et nytt hefte med 111 sjakkoppgaver som passer for de fleste ferskinger, hobbyspillere og andre med ratingnivå opp til cirka 1300. Også fint for barn som har spilt litt sjakk, gjerne til kurs nummer 2 eller 3. Heftet tester nyttige temaer fra Sjakkskolen-serien.

De fleste av oppgavene er relativt enkle, men slike som det er viktig å øve og teste seg på mange ganger til mønstrene sitter brukbart i hodet. Noen oppgaver innimellom er vanskeligere, og de siste minst fem oppgavene er litt krevende nøtter å knekke.

Antall sider: 30