BØKER

Bestilling foregår med å sende mail til Olga: olga@stormester.no

Varer kan også kjøpes/hentes på våre turneringer.


Taktiske oppgavehefter "Tactics: Tricks of the Tribes"

 Pris: 1 hefte, kr 90,-. Komplett 8 hefter, kr 500,-

«Sjakk er 90 prosent taktikk», har en stormester sagt. Taktikk i sjakk betyr å regne varianter. Forståelse er også supert, men man er nødt til å se konkrete mulighetene når de dukker opp. 

I denne serien har vi samlet forskjellige taktiske motiver i en serie. Øv på disse, og du vil snart bli en livsfarlig motstander.

Les mer...

   

SJAKK: Lett å lære - gøy å spille. 2 Lærebøker

Pris: 169,- hver

«SJAKK: Lett å lære - gøy å spille» er en lærebokserie for nybegynnere i sjakk. Her lærer barna sjakkreglene, hvordan man flytter brikkene, fanger motstanderens konge og setter sjakk matt. De blir kjent med lure sjakktriks og hvordan man tenker framover. Og det viktigste: sjakk har aldri vært så enkelt og morsomt å lære.

Les mer...

 

 

 

SJAKK: Lett å lære - gøy å spille. Arbeidsbøker

Pris: 1 hefte - kr 90,- . Komplett 3 hefter - kr 198,- 

«SJAKK: Lett å lære - gøy å spille» er en lærebokserie for nybegynnere i sjakk. Arbeidsbøkene er designet å tilby flere morsomme oppgaver for å ove seg på temaene i lærebøkene. 

   

Hvordan Magnus Carlsen ble verdens yngste stormester

Pris: 99,- 

En nyutgave 2013 av Simen Agdesteins "klassiker" om Magnus sin tidlige karriere fram til stormestertittel i 2004 og litt til. Det nye er et seks siders lesverdig nytt forord i anledning VM-matchen i India og veien dit.

Dette er en fascinerende og hyggelig lesebok og med mange artige, skiftende og fine partier, med folkelige kommentarer av stormester Simen, som opplagt også hadde en stor betydning for verdensmesterens utvikling i en viiktig ung alder.

 

   

Simens sjakkbok

Pris: 198,- 

Simen Agdestein gjennomgår i denne håndboken sjakkspillet - fra de mest elementære prinsippene for sunt åpningsspill, midtspill og sluttspill til mer raffinerte taktiske disposisjoner. Nybegynneren vil her finne en inspirerende læremester og en klok kommentator. I tekst og illustrerende diagrammer leder Agdestein leseren gjennom alle spillets faser. Eksempler er primært hentet fra partier med norske spillere. I boken finner du også korte biografier over alle verdensmestrene i sjakk og noen av deres mest berømte matcher.

Les anmeldelse
   

 

Sjakkskolen 1 med løsningshefte og diplom 

Pris: 120,- 

Dette er den praktiske og systematiske sjakklæreboka på norsk for alle begynnere: Elevene lærer trinn for trinn alle de grunnleggende ferdighetene som behøves for å spille sjakk. Det er en arbeidsbok der eleven løser og skriver svar på mange oppgaver. 

Prisen omfatter lærebok, løsningshefte og diplom. Pris uten diplom er kr 120 og kr 100 for bare lærebok uten løsningshefte eller diplom.

Boka passer godt til egenstudium for både store og små. Hovedfokus i "Sjakkskolen 1" er å beherske sjakkreglene skikkelig og å lære å sette sjakk matt.

   
 

111 sjakk matt i 1 trekk

Pris: 90,- 

Et nytt norsk oppgavehefte med 111 stillinger der hvit kan avgjøre partiet med sjakk matt. Fin trening ikke minst for nye og litt uøvde spillere. Passer glimrende sammen med SJAKKSKOLEN 1, eller gjerne til Sjakkskolen 2 og for alle sjakkspillere opp til et visst nivå.

Ingenting er mer stas enn å sette motstanderens konge matt, og det er god trening i å se godt samarbeid mellom brikkene. For de aller ferskeste spillerne er det ypperlig trening også i mestring av å se hvordan alle brikkene går. Alle de første oppgavene er helt enkle, og så blir det gradvis bare litt vanskeligere etterhvert.

   

 

Sjakkskolen 2 med løsningshefte og diplom


Pris: 120,- 

Endelig en lærebok på norsk tilrettelagt for nesten-nybegynnere og rene hobbyspillere som vil lære mer sjakk på en systematisk måte. Kommer sammen med Løsningshefte med lærertips og et eget diplom og selges ekstra rimelig i gruppesett fra 10 eksemplarer.

Sjakkskolen 2 handler om viktige taktiske temaer, noen enkle sluttspill, regler for godt åpningsspill og hvordan vi kan benytte disse til å angripe den som ikke har rokert kongen i sikkerhet.

Sjakkskolen 2 gir opplæring som passer for ganske ferske og usikre spillere, men erfaringen tyder allerede på at stoffet også er aktuelt for spillere i alle fall med ratingstyrke opp mot cirka 1000, for å sikre at viktige basiskunnskaper er på plass, pluss som repeterende trening av stoffet som disse spillerne kan fra før, helt eller delvis.

   
Sjakkskolen 3 med løsningshefte 


Pris: 120,-
 

En lærebok som kombinert med spilling faktisk bringer leseren, eleven og hobbyspilleren opp til et turneringsnivå i sjakk, og samtidig gir et godt grunnlag for videre studium av det flotte spillet vårt. Det siste avsnittet i boka heter naturlig nok "Videre læring og trening".

Mye av stoffet i boka vil være lærerikt også for mang en turneringsspiller særlig med ratingstyrke opp til cirka 1300 -1400.