Apalløkka Open 2019

Turneringen på Apalløkka skole ble en stor suksess, med god deltakelse fra både 8, 9 og 10. trinn. Totalt var det hele 59 deltakere, og konkurransen var dermed stor om de 6 finaleplassene!

Turneringen ble spilt på lærernes personalrom, hvilket gjorde at det var mange lærere som kom innom underveis i turneringen. De fikk da se elever som tydelig hadde spilt en del sjakk tidligere, og som var svært konsentrerte rundt eget spill. Den gode konsentrasjonen blant spillerne gjorde også at det ble usedvanlig stille under rundene, og det er liten tvil om at turneringen på Apalløkka er blant de som har hatt lavest lydnivå under partiene! Nivået under turneringen var også bra, og så godt som alle elevene hadde kjennskap til alle de grunnleggende sjakkreglene. Sjakklokke var imidlertid et nytt element for de fleste, og de fikk derfor en liten innføring i hvordan klokken fungerte før de startet turneringen. Imellom rundene fikk de også noen mer generelle tips, blant annet om hvordan de skal forsvare kongen, og hva patt er. De var tydelig interesserte også i de små undervisningspausene, og svarte også ivrig på spørsmål.

På resultatlisten til slutt fikk vi igjen se at det var gode sjakkspillere på alle trinnene ettersom alle trinnene var representert blant de 5 beste i turneringen, med to spillere fra tiende og åttende klasse, og én spiller fra 9. klasse. Alle disse fem gikk dermed videre til finalen, i tillegg til nest beste niendeklassing.

Finalen finner sted 15. januar, så de har dermed hele juleferien på seg til å trene. Vi følger spent med og ønsker elevene fra Apalløkka lykke til i finalen!

RESULTATER


Tilbake
Список тем