Dragulf klubbmesterskap 2020

 

I helgen arrangerte Dragulf USK sitt første klubbmesterskap. Opprinnelig var mesterskapet planlagt for juni, men vi måtte flytte det pga korona-restriksjoner.

Vi måtte fortsatt begrense antall plasser denne gangen, men mesterkspet gikk kjempebra og vi håper at neste år kan vi invitere mange flere deltakere.

Vi kåret Dragulfmester i hver aldersklasse, men noen av disse klassene spilte sammen. Det var morsomt å se at i gruppe U7 og U8, 7-åringer var helt overlegne gjennom hele turneringen.

I likhet, Bobo Hedin, som er 11, vant alle sine partier i sammenslått gruppe U11, U12, U13 og U18. Alder spiller ikke så stor rolle i sjakk som det gjør i andre idretter.

Hvis eldre klasser hadde klare favoritter, det var mye spenning og drama i klasser U7, U8 og U9.

 

Tobias Welhaven-Romano ledet hele turneringen i klasse U7,  blant annet vant han viktig parti i 3. runde mot sin rival Birk Braaten.

Dessverre, så tapte Tobias et parti mot Lauritz Nissen Hellerud på slutten av turneringen, mens Birk vant alle sine resterende partier.

Ved likt antall poeng hadde Birk litt bedre kvalitet og kom på første plass i gruppen og i aldersklasse.

Liknende situasjon skjedde i klasse U9. To klare klassefavoriter i Dragulf USK, Nicholas Kalombola Trinborg og Hallvard Foss Bjørnstad endte begge to med 17 turneringspoeng.

Nicholas vant innbyrdes oppgjør mot Hallvard i siste runde, men likevel, var det ikke nok for første plass, Hallvard hadde flaks denne gangen med bitte litt bedre kvalitet.

Det var også kvalitet som avjorde hvem som ble klubbmester i klasse U8. Både Amos Kalombola Trinborg og Emil Gagnaire hadde en fin turnering og avsluttet med sterke 15 poeng hver. Emil vant sitt parti mot Amos og var også heldig med kvaliteten denne gangen. 

Lurer dere på hva "kvalitet" betyr i praksis? Det er samlet antall poeng fra alle motstandere. På denne måten kan man se hvem som hadde hardere motstand, dvs den som har høyere kvalitet spilte mot sterkere motstandere i turneringen. 

 

Takk til alle deltakere både fra Dragulf og andre klubber for en bra turnering! Vi gratulerer også spillere fra andre klubber som vant sine respektive grupper:

 

Lauritz Nissen Hellerud fra 1911U med 1. plass i gruppe U8!

Oda Kofoed Skramstad fra Bærum SU med 1. plass i gruppe U10!

Oscar Hjoberg fra OSSU med 1. plass i gruppe U12!

RESULTATER

BILDER

Sist, men ikke minst, heia Dragulfmestere 2020!:

Birk Braaten
Dragulfmester U7

Emil Gagnaire
Dragulfmester U8

Hallvard Foss Bjørnstad
Dragulfmester U9

Amalie Linnea Heibo
Dragulfmester U10

Bobo Hedin
Dragulfmester U11

Tobias Finsrud Jørgensen
Dragulfmester U12

Thorbjørn Larssen Myhrvold
Dragulfmester U18

 

Neste turnering:


Tilbake
Список тем