Hovedgården Open 2019

Da er vi i gang! Hovedgården var første skole ut i det vi nå døper Askersjakken II. Nå går det slag i slag med turneringer på løpende bånd.

Herlig med 52 deltagere! Interessen for sjakk er økende. Magnus Carlsen og strålende sjakksendinger på TV har nok hjulpet bra, men sjakk er lett å «selge» uansett. Det pleier å være gøy for alle uansett nivå, og håper det var tilfelle her også og at alle hadde en god opplevelse av turneringen.

Men ikke like herlig med diverse tekniske problemer med vårt turneringsprogram. Litt stress med det denne gangen, men vi rodde det land og har en resultatliste.

Merk at man i sjakk kan skille på plassering selv om noen har like mange poeng. Det neste man da teller er hvor mange poeng motstanderne har scoret. «Kvalitetsberegning» kalles det. Både Fredrik Elsebutangen og Stian Andal tok 5,5 poeng på 6 runder, men Fredriks motstandere hadde gjort det bedre. Dermed topper han listen.

Planen er at ti spillere fra hver skole går videre til skoleturneringen. Det ble veldig jevnt med en rekke spillere på 4 poeng, så her måtte det kvalitetsberegning til. Men altså bare de som står oppført som de ti første går videre til finalen 21. mars.

RESULTATER


Tilbake
Список тем