Hundsund Open

Hele 80 ble det til slutt etter et lite raid med påmeldinger i siste liten. Dette er temmelig mange til sånn type turnering å være, men det gikk bra. Tusen takk for super bistand av lærer Hans-Marius som etter hvert hadde kontroll på det hele og på rekordtid så ut en dreven sjakkarrangør.

Vår drøm er at skolene selv kan arrangere turneringer som dette. Det er fort gjort å lære seg det tekniske for gjennomføringen. Peiling på hvordan man håndterer en skokk av ungdom, og i den sammenheng stiller lærerne i en særklasse.  

Det gikk nok litt over stokk og stein her og der i partiene, kunne vi registrere. Det er en del basale ting man bare ikke må gjør, som å blande seg inn i andres partier for eksempel. Det er dessuten ikke lov å slå kongen i sjakk. Om motstanderen ikke ser at kongen står i slag, må man bare si i fra om det, og han må gjøre noe annet.

Det er i det hele tatt en del regler i sjakk utover det å kunne flytte brikkene, men det får komme etter hvert. 😊 Dette var antagelig første sjakkturnering for de aller fleste. Vi håper det ga mersmak og at det kan vokse fram et storveis sjakkmiljø i kantina på Hundsund ungdomsskole. 😊

 

RESULTATER


Tilbake
Список тем