Risenga Open 2019

Enorm oppslutning med over 70 påmeldte! Dessverre var det noen som ikke rakk det på grunn av svømming tidligere på dagen, men 54 deltagere var uansett høyeste deltagertall så langt.

Veldig hyggelig stemning! Greie og interesserte elever som ville lære mer sjakk, og gull med hele fem lærere til stede. Takk til alle for dette. 😊 

Morsom avslutning med en spektakulær patt, altså remis fordi den parten ikke har lovlige trekk, men heller ikke står i sjakk (se bildet fra partiet, svart er patt).

Det kan være en bra flause når det skjer. Gjerne står den ene parten totalt overlegent, og dumt er det da å sette sin motstander patt. Men det hender! I hvert fall skapte det bra entusiasme. :-D 

 

Det virket som turneringen ga mersmak og at det framover vil bli satt ut brett slik at elevene kan spille i friminuttene. Det holder ofte. Sjakk i seg selv er så morsomt, man trenger ikke nødvendigvis så mye opplegg for at folk skal bli engasjerte. Å tilrettelegg for spilling kan være nok. 

Vi minner om at Risenga har gigantiske sjakktradisjoner. Både Berge Østenstad og Simen Agdestein, de to mestvinnende norgesmesterne i sjakkhistorien og begge stormestere, har gått der, og en rekke andre store sjakkpersonligheter. Det var en gang Risenga var fullstendige suveren i skolesjakk både i Norge og i Norden. Er det ny storhetstid på gang?

RESULTATER


Tilbake
Список тем