Sætre Open 2019

I fjor var det 11 skoler med i Askersjakken. Denne gang er det 12, og på Sætre fant vi nykommeren. 38 deltakere var klart signal om at sjakkinteressen på dette flotte stedet ikke er noe mindre enn på de andre Asker-skolene. 

Det var i hvert fall en fryd å arrangere turnering her. Alle virket interesserte og positive og de kunne åpenbart en del om sjakk allerede. 

Hyggelig var det at mange jenter var med, og det slo godt fra seg også. Vi merker oss Julia Arctaner på 5. plass. Hun er med dette blant de 10 fremste som skal representere Sætre i finalen på Slemmestad Ungdomsskole 21. mars. Sjakk er av en eller annen grunn veldig guttedominert, så bær over oss, gutter, men denne ekstra forbarmelsen over jentene som er med. 😊 

Men Anders Krag skal også berømmes for å ta full pott og overlegen seier. Det er ikke ofte vi ser det. En kandidat til å vinne hele Askersjakken 2019? 

Men et par ting som må oppklares. Man vinner ikke et sjakkparti selv om kongen velter. Det kan jo skje i tidsnøden eller noe, men det er bare å reise den opp og fortsette partiet. Men for lenge siden pleide man å markere at man ga opp et sjakkparti med å legge kongen ned. Det er kanskje noen som har sett dette på film eller noe?


Svart er matt.

Og et viktig tips. Kongen er en skjør fyr som må voktes godt. Den liker seg ikke ute på brettet, særlig ikke tidlig i partiet når det er masse andre brikker som kan angripe den.

Vi så et morsomt eksempel (bilde) med en som forsøkte å vandre ut med kongen tidlig i partiet, men den endte sine dager fort i en kul matt. 😊

 

 


Tilbake
Список тем