Simultan med Aryan Tari

Etter slaktingen av Simen Agdestein i forrige ukes simultan, har vi søkt forsterkninger: Aryan Tari! Vi satser alt på at han kan revansjere Simens katastrofale score (tap 2-13). Så nå er det «no mercy» her altså! Vi satser på at Aryan vinner ALLE partiene. Men mistenker at den grusomme ungdommen har andre planer. Uansett – vi ser fram til en spennende simultan førstkommende søndag kl. 11!

Følg med på streaming og kommentarer av Simen Agdestein og Olga Dolzhykova av lørdagens Battle of the Countries (kl. 15) og søndagens simultan med Aryan (kl. 11) av Aryan selv! https://www.twitch.tv/dragulfchessclub

Vi sakser VGs omtale av Aryan i fredagens sjakkspalte:

Aryan Tari (20) er kanskje den nærmeste norske sjakkspilleren etter Magnus Carlsen som kan betraktes som «vidunderbarn». Allerede da han var sju vant han NM i klassen under 11 år. Han ble Internasjonal mester da han var 14. Året før tok han sitt første stormesternapp, men det skulle drøye litt før han fikk fullbyrdet stormestertittelen som 16-åring. Men det desiderte høydepunktet så langt må være at han ble juniorverdensmester i 2017.

Spørsmålet nå er om han kan ta skrittet opp og bli blant verdens aller beste. Han er i dag rangert som nummer to i Norge med 2634 i rating, men han skal helst opp minst 100 poeng til før vi snakker ypperste verdenselite. Det spranget er ikke lett å ta. Særlig nå når alle turneringer avlyst, er det ekstra vanskelig. Men godt nytt er det at han har fått plass i Norway Chess i Stavanger til høsten. Da får vi se om han matche verdens aller beste.

Bilde: Kristoffer Gresli 


Tilbake
Список тем