Spikkestad best

Da er det opplest og vedtatt. Spikkestad er den smarteste skolen i nye stor-Asker! I hvert fall om vi kopler sjakkprestasjoner til intelligens, og det gjør vi jo. :-)

Ungdommen fra Spikkestad tok totalt 43 poeng i finalen i Askermesterskapet for ungdomsskoler på Slemmestad 25. april. Marginene var ikke så store. Solvang tok 41,5 poeng og Vollen tok 39. Så her var det hard konkurranse.

Men vi kåret også beste spillere i respektive trinn. Kult var det at en 8.-klassing var best av alle. Aleksander Stolp,Vollen, tok full pott og vant det hele med 7 poeng, ett poeng foran et kobbel av spillere.

Spennende var det at det ble ren finale i sisterunden. Både Aleksander (til høyre på bildet) og Jonathan Ski, Spikkestad (til venstre på bildet), sto med 6 poeng etter 6 runder, men Aleksander dro det lengste strået i det interne oppgjøret i siste runde. Begge disse er allerede erfarne turneringsspillere og blant de beste i landet i sine aldersklasser. Så ingen bombe at disse knivet i tet.

Hele fem spiller endte på 6 poeng, men av disse hadde Spikkestads Frede Andersens motstandere scoret flest poeng. Det betyr at Frede tok andreplassen totalt på kvalitet og tok dermed med seg gullmedaljen for beste 10. klassing.

Laurits Waage Alstad, Solvang, ble beste 9. klassing, men måtte nøye seg med 15. plass totalt. Det var de yngste og eldste som herjet mest i denne finalen.

Det må understrekes at det var ekstremt jevnt. Med bare sju runder og hele 106 spillere får man gjerne kåret en verdig vinner, men man skal ha litt flaks med kvalitetsberegning for de øvrige plasseringene. Det er heller ikke rom for så mange feilskjær med så få runder.

Men vi rakk å gjennomføre det hele før hentepatruljen var der 1430! Tusen takk til en fantastisk gjeng som var med og spilte! Det tar litt tid å registrere så mange resultater, så vanskelig å få det til så mye fortere, men oppførsel og alt fra alle finalistene var helt nydelig, intet mindre!

Tusen takk også til alle skolene som har organisert både innledende turneringer og masse logistikk med transport og organisering av masser av barn! Vi kom til dekket bord med vårt utstyr og turneringsapparat hele veien, så dette var en fryd fra ende til annen også for oss som arrangører. Og lokalene på Slemmestad ungdomsskole finaledagene gjorde virkelig susen!

Takk også til nye Asker-kommune for støtte! Vi håper dette kan bli en årlig tradisjon og nye Asker på ny kan bli det store sjakksentrum av norske kommuner. Akkurat som det var for snart 40 år siden da Bondi og Risenga herjet både i norske og nordiske skolemesterskap.

Kult var det også at Budstikka var på plass med sak om mesterskapet.

Medaljevinnere:

10. klasse:
Gull: Frede Andersen, Spikkestad, 6 poeng
Sølv: Jonathan Ski, Spikkestad, 6 poeng
Bronse: Mathias Stensby, Risenga, 6 poeng

9. klasse:
Gull: Laurits Waage Alstad, 5 poeng
Sølv: Lucas Ostad, Risenga, 5 poeng
Bronse: Prompt Waler, Spikkestad¸4,5 poeng

8. klasse:
Gull: Aleksander Stolp, Vollen, 7 poeng
Sølv: Marcus Lee, Landøya, 6 poeng
Bronse: Martin Nesje, Landøya, 5,5 poeng

Lagsammendrag:
Spikkestad, 43 poeng
Solvang, 41,5 poeng
Vollen, 39 poeng

 

RESULTATER


 


Tilbake
Список тем