Tofte Open 2019

 

Det er ikke lett å spille sjakkturnering og være med på konsertforestilling samtidig. Litt kollisjon der gjorde at noen måtte komme og gå litt. Ikke noe problem i uformell setting, men enkelte tapte dermed noen poeng på walkover. 

Men entusiasmen var på topp likevel. Vi husker Trym Strømnæss og Brian Havn fra høyt oppe på resultatlisten i fjorårets mesterskap. Denne gang var de i en klasse for seg og var hele 1,5 poeng foran nestemann på listen. Men det er 10 spillere som går videre til finalen på Slemmestad Ungdomsskole 21. mars, så her er det bare å legge seg i hardtrening for flere. Konkurransen der kan fort bli atskillig hardere. 

24 deltakere totalt gjorde at det for noen holdt med 3 poeng for å komme til finalen. Men det var jevnt. Man måtte som vanlig også telle motstandernes poeng for å skille folk. Man blir belønnet om man har møtt god motstand. Det er sånn man skiller folk med like mange poeng i sjakk.   

Ting er ikke så farlig i denne typer turneringer, men for ordens skyld: En konge kan ikke slå en dronning. Den kan slå alle andre brikker om den kommer kloss oppi dem, men det er umulig for en konge å komme inntil en dronning da denne dekker alle feltene den er i nærheten av. Vi merket oss at et var en som klarte å drepe fire dronninger med sin konge, men det er altså egentlig ikke mulig. 😊 

RESULTATER


Tilbake
Список тем