Torstad beste ungdomsskole i Asker

 

Marginene var ørsmå. Hovedgården og Vollen fulgte bare et halvpoeng bak, og det var bare enda et halvpoeng videre til Solvang på fjerde plass. Men aller best var altså Torstad når vi plusset samtlige deltagere fra hver skole sin score. Torstad overtar dermed statusen fra Spikkestad som regjerende Asker-mester, og kan nyte denne i ett år.

Hvorvidt det også er tilfelle at de skarpeste hjernene kommer fra Torstad vil sikkert flere være med og diskutere. Det er ikke nødvendigvis slik at de beste sjakkspillerne også har de skarpeste hjernene, men mange tror det er en kopling, og vi smører gjerne opp under myten og hauser opp stemningen så godt vi kan.

Men det viktigste med arrangementet var kanskje at samtlige 12 skoler i «det nye Asker» gjør noe sammen. Dette handler om å skape en ny kommunal identitet, og kjempefint er det å gjøre ting som dette sammen.

Dessuten er det morsomt, håper vi, å konkurrere i noe annet enn fotball og fysisk utfoldelse. Sjakk er for alle. Her kan alle hevde seg. Men vi savnet jentene, må sies. Vi vet ikke hvorfor, men sjakk er veldig mannsdominert, og det var det nok her også. Må det ekstratiltak for å få flere jenter med?

Det var også flere individuelle turneringer inne i dette. Beste totalt sett ble Aleksander Stolp, Vollen, og Viktor Knive Wigen, Risenga, som begge tok full pott, 6 av 6! Dermed var det duket for superfinale. Med masse folk hengende over brettet som spente tilskuere så vi Aleksander dra i land en sikker og fortjent seier. Aleksander vant også i fjor, og går ennå bare i 9. klasse. All ære til Vollen for å ha fostret det som ser ut til å være Askers store ungdomsskolespiller for tiden.

 

Viktor måtte dermed nøye seg med sølv, men han ble i hvert fall den beste fra 8. klasse. Nummer tre på listen totalt, William Friis, Spikkestad, hadde best «kvalitet», som det heter, av flere spillere på 5 poeng. Hans motstandere hadde scoret flere poeng enn de andre på samme score. Det er sånn man skiller folk på samme poengsum i sjakk. William kan også glede seg over å være beste fra 10. klasse.

Stor stas var det å få selveste ordfører i nåværende Asker kommune, Lene Conradi, og skolesjef Terje Larsen til å dele ut premiene. Vi håper de var fornøyde med det de så og at dette kan bli en årlig tradisjon i mange år framover.

Tusen takk også til respektive skolerektorer, som er de som har tatt initiativ til dette og som har organisert timeplanen med alle de innledende turneringene. Vi som tekniske arrangører har kommet til dekket bord hele veien, og det har vært en fryd fra ende til annen å møte så mange ungdommer som ser ut til å ha hatt moro med sjakk.

RESULTATER

Vi sees igjen neste år! 😊


 


Tilbake
Список тем