BÆRUMSMESTERSKAP

10. desember, NTG

 

PÅMELDING

 

Velkommen til Det åpne Bærumsmesterskapet i skolesjakk!

Vi hadde et storslått arrangement etter at Magnus Carlsen ble verdensmester første gang i 2013. Nå håper vi å gjøre det samme og ennå litt til i Det andre åpne Bærumsmesterskapet i skolesjakk.

Vi ønsker å få med så mange skolebarn/ungdom i Bærum som mulig! Vi skal vise verden at vi ikke bare har verdensmesteren fra kommunen, men at vi også har bredden i orden.

Det er minimal terskel på å være med. Det holder å kunne reglene. Her ønsker vi alle velkomne, både store og små.

Det er heller ingen geografiske begrensninger. Bare å melde seg på for alle uansett hvor man kommer fra.

Men det vil være en intern konkurranse mellom skolene i Bærum der vi plusser sammen samtlige poeng samtlige deltagere fra hver skole måtte sanke. Det vil altså lønne seg å ha mange deltagere. 

Innledende skolemesterskap

Vi håper å kunne arrangere en skoleturnering på så mange skoler i Bærum som mulig i forkant og i løpet av høsten. Vår sponsor eye q vil stå for kostnadene. Dermed blir det gratis for skolene. Alt vi trenger er at det blir satt av et par timer for sjakkturnering en bestemt dato. Så fikser vi alt brett og brikker og klokker og en egen hjemmeside for arrangementet med online registrering. Vi sender ut tilbud til alle barneskolene i Bærum, men ta gjerne kontakt direkte for nærmere avtale! 

Kvalifisering til lagmesterskap i Latvia

Vi håper å kunne sende lag til internasjonalt lagmesterskap med seks nasjoner i Latvia utpå nyåret. Det er der to klasser – under 10 år og under 14 år – med fire spillere på hvert lag. De to beste i hver av de fire yngste klassene (totalt åtte spillere) vil spille stikk-kamp om å få bli med på dette. Da blir det totalt fire fra Bærum samt fire øvrige spillere som får være med på dette.

Se bilder og resultater fra det første Bærumsmesterskapet i 2013: