Dragulf sjakkleir på Camp Bjøntegaard  
i uke 32!

Dragulf er med på arrangere sjakkurs under sommerleir hos Camp Bjøntegaard!

Velkommen til en hel uke med sjakk, aktiviteter, vennskap og moro, kort sagt alt en sommeruke bør inneholde!

PÅMELDING

Dato og sted:

Leiren varer fra mandag 5. august til lørdag 10. august og sjakkurset avholdes tre av disse dagene (tirsdag-torsdag). Resten av tiden kan dere være med på turer og aktiviteter, prøve klatreveggen, bade i bassenget og svinge dere i diskoteket på kveldstid. Les mer på www.sommerleir.no.

Leiren finner sted på Camp Bjøntegaard, midt mellom Oslo og Trondheim. Her har familien Bjøntegaard arrangert sommerleir for barn hver sommer siden 1946. I tillegg til sjakkurset får du delta på et allsidig aktivitetsprogram gjennom uka, samt stifte nye vennskap. I uke 32 er det flere sommerkurs som finner sted og etter endt kursprogram kan dere være med på aktiviteter sammen med alle de andre barna som er på sommerleiren.

Transport:

For dere som er bosatt i Osloområdet og nordover mot leiren er det mulig å bestille fellesreise. Vi benytter tog eller buss litt avhengig av antallet som ønsker reise, avreise fra Oslo mandag ca kl. 10 og ankomst lørdag ca kl. 18. Dette kan bestilles for et tillegg i pris. 

Pris:

- Pris for oppholdet mandag til lørdag inkludert sjakkurs er kr. 4740,-.
- Fellesreise koster 850 t/r Oslo (kortere reisevei = lavere pris)
- Søskenmoderasjon -20% fra barn nr 2.

Du finner detaljert prisliste HER

Sjakkprogram:

Vi kjører opplegg tre dager i strekk med omtrent følgende program:  

Tirsdag - Torsdag: 

09.00-11.00        Gruppeundervisning
11.00-12.00        Lunsj og uteaktivitet 
12.00-13.00        Fysiske sjakkaktiviteter
13.00-15.00        Sjakkspilling i gruppene
15.00-17.00        Ulike fellesaktiviteter
 

Det organiserte opplegget starter kl 09.00 og varer fram til kl 15.00 med undervisning, gruppeturneringer og andre aktiviteter, men vi tilrettelegger for sjakk også på kveldene med uformell spilling og kanskje ulike former for turneringer.

Sjakkopplegg:

Aktivitet er veldig viktig i sjakk. Det er viktig med en instruktør som forklare, men den virkelige utviklingen skjer i øving, akkurat som i andre idretter. Øving gjør mester.

Vårt mål er å gjøre sjakk så morsomt at man har lyst til å spille det hele tiden. Vi kaller det «å være bitt av basillen». Da kan det fort gå unna.

Magnus Carlsen begynte å spille sjakk da han var 9. Fire år senere, da han var 13, var han stormester og i verdenseliten for «voksne». Han ble totalt oppslukt og brukte nok minst fem timer på sjakk hver dag i denne perioden.

Morsomt og helt utrolig er det at selveste verdensmesteren er norsk. Han har vist at det går an å bli god med «den norske metoden». Vi tror på lek og moro og godt miljø framfor beinhard disiplin.

Storveis er det at sjakk har blitt så populært. Folk har oppdaget hvor morsomt sjakk er og sitter klistret til sjakksendingene på TV. Velkommen etter, sier vi sjakkfanatikere som har for betatt av dette spillet i flere tiår.

Og samtidig, velkommen til en fantastisk eventyrverden med konger og dronninger i svart og hvit og brikker fulle av livstrang og behov. Men det er du som er sjefen og styrer hvor de skal gå. Lykke til! 

 

Grupper:

Leiren er for barn i alderen 7-14 år. (Må stå dette da dette er aldersgruppa vi har på sommerleiren slik at det samsvarer med den info de finner på sommerleir.no) Deltakerne deles inn i grupper på ca 12-14 barn. Inndelingen baseres på både alder og erfaring med sjakk. (Instruktører merker fort hvilket nivå du er på omtrent og kan justere underveis.)

Meld gjerne i fra om noen vil være på gruppe sammen!

Hver gruppe får en dyktig og erfaren leder som har ansvaret både for undervisningen og andre aktiviteter.

Instruktører:

Instruktørene er alle sterke sjakkspillere og erfarne sjakktrenere med bakgrunn fra sjakklinja på Norges Toppidrettsgymnas.

Johannes Haug, 19 år,
Internasjonal Mester

 

Erlend Kyrkjebø, 25 år, produkt av Stavanger-miljøet, det mest fruktbare i sjakk-Norge.

Eivind Bruaset, 18 år,
god i alle idretter,
vår mest pålitelige man!

Kontakt oss: 

Bjøntegaard Leirskole og Leirsted AS 
Hanestadveien 1735
2478 Hanestad
Telefon: +47 93 28 96 39
E-post: leirskole@bjontegaard.no

PÅMELDING

Vi sees! :-)