Røyken Open 2019

Hyggelig å se igjen mange fra fjorårets turnering, og at de tydelig hadde blitt bedre. 😊 På Røyken spilles det sjakk jevnlig, har vi skjønt, og resultatet var klart synlig. Men det viktigste kanskje er at elevene koser seg med sjakk og at sjakk kan brukes for å skape godt miljø. Røyken har sågar et nytt og flott sjakkbord! 

Hyggelig var det å ha rektor til stede hele veien. Det gir i hvert fall oss som arrangør en følelse av at sjakk er kult, og barna får sikkert den samme opplevelsen.   

Bra stemningen kan også medføre høyt lydnivå. Egentlig er det dønn tyst under sjakkturneringer, men her er det bare morsomt at folk hoier og skriker som om man var på fotballkamp. 😊 Engasjementet var på topp. Og det trengte ikke ha noe som helst med sluttresultatet på tabellen å gjøre. Det virket som situasjonene på brettet i seg selv var nok til å skape entusiasme. Sjakk er fint sånn. Og ekstra nerve er det når tiden blir knapp.

Av de 32 deltagerne er det altså de 10 fremste som går videre. Sistemann blant disse hadde 3,5 poeng, i likhet med to andre, men «kvalitetsberegning» avgjorde. Man måtte ikke bare telle egen score, men også motstandernes.

RESULTATER