Risenga Open 2018

Det er kanskje ikke alle som vet det, men det er ikke mange skoler i landet som kan matche det Risenga kan vise til på sjakkarenaen. Risenga var fullstendig suverene både i norske og nordiske skolemesterskap på slutten av 1970-tallet, og kan blant annet blafre med å ha fostret to stormestere, en sjakkpresident og en manager for Magnus Carlsen.

Både Berge Østenstad, Jøran Jansson, Espen Agdestein og jeg (Simen) og mange flere sjakkspillere har gått på Risenga. Det kunne ikke være noe bedre sted for en sjakkspiller på den tiden! Vi hadde sågar sjakk som valgfag da vi gikk der med hele åtte sjakkspillere.

Ved denne anledning var det 20 deltagere som også utmerket seg som en sjakkglad gjeng. Alle fulgte med på forklaringer og var snille mot hverandre. De som kunne mer sjakk satt klokken på pause hver gang det oppstod er situasjon for å forklare reglene og forskjellige nyanser til motstanderen.

Mot slutten av turneringen var det lett å se at de svakere hadde lærte mye. Man kunne rett og slett merke at de under turneringen hadde utviklet seg. Det er ikke verst! Da lærer man fort. 

 

RESULTATER