Spikkestad Open 2018

Spikkestad ligger tilsynelatende perifert til i vår nye storkommune, men det er kanskje her de har mest sjakkerfaring. I fjor organiserte skolen «Påskesjakk», en liten turnering der man spilte ett parti daglig til lunsjen.

Dette er en elegant måte å gjøre det på. Gjør gjerne det samme på de andre skolene også! Vi hjelper gjerne til med å sette opp turneringsfil.

Det var lett å se at ungdommen hadde spilt både sjakk og turnering før. Her viste man allerede mye om regler og patt og hva som skjer når tiden går ut og det kanskje bare er kongen igjen og sånt.

 Og organiseringen av de lokale lærerne som bidro var helt super!

Folket kjente tydeligvis også til skolematten, denne lurige åpningsfellen der svart risikerer å bli matt i bare fire trekk om han ikke passer på. 

De to som delte førsteplassen, tvillingbrødrene Jonathan og Alexander Ski, kjenner vi veldig godt til. De er etablerte sjakkspiller og blant de beste i landet i sin alder, og de har allerede i flere år deltatt på våre månedlige turneringer på Norges Toppidrettsgymnas. De avga bare remis mot hverandre og vant de øvrige fem partiene.

Det er ikke noen stor bombe om vinneren av finalen vil komme fra Spikkestad. Og det vil heller ikke være noen bombe om Spikkestad blir beste skole totalt, kan vi vel antyde. 44 deltakere vitner også om stor interesse.

Men det blir kniving om hvem som kommer videre til finalen, i hvert fall om det bare blir 10 spillere fra hver skole. Her var det jevnt som hagel og det gjenstår ennå å bestemme hvordan man skal skille alle de som havnet på 4 poeng.

 

RESULTATER