Torstad Open 2018

Torstad var en fryd fra ende til andre. Ingen forkleinelse for de andre, men her var lokalene virkelig bra og elevene likeså. Takk til dem, og takk til rektor og de lokalt ansatte som både hjalp til og ikke minst ga oss masse ros. 

Vi fikk innimellom rundene tid til å få fram noen sentrale kutymer når man spiller sjakk. Selvfølgelig hilser man på hverandre når man starter partiene og det samme når partiet er over. Man gratulerer sin motstander med seieren, og den som vinner hopper ikke rundt og jubler hemingsløst (slik fotballspillerne gjør), nei, hun er fornøyd INNI SEG! Av hensyn til taperen, som kanskje er lei seg.

Det så ikke akkurat ut som noen led noen nød her. Det er selvfølgelig bare lek, men litt ekstra spiss på det blir det av at det bare er 10 som går videre til finalen. 25. april vil de 10 beste fra hver skole samles på Slemmestad skole for den ultimate kåringen av den beste sjakkskolen i «nye Asker».

Artig var det også å se Askild Bryn ha sin praksistid på Torstad. Askild er tidligere sjakkelev på NTG og er god kompis med Magnus Carlsens blant andre. Når verdensmesteren er ute på byen for å kose seg er det Askild og noen til av gode venner som må beskytte Magnus fra å bli totalt omsvermet.  Askild er i ferd med å ta den siste biten for å bli fullverdig lektor og er allerede i ferd med å drag i gang et sjakktilbud på Follo folkehøyskole.

 

RESULTATER