Askermesterskap, februar-mars 2020

Asker ble 1. januar 2020 slått sammen med Røyken og Hurum, men det har for lengst vært gjort «integrerende tiltak». Det var nok det som tanken da en gjeng lokale rektorer kom sammen og fant ut at en sjakk kunne brukes for formålet.

For oss var dette midt i blinken. Det var på denne måten konseptet ble utformet. Vinteren 2018 feide vi rundt på samtlige ungdomsskoleturneringer i de tre kommunene med en avsluttende finale på Slemmestad ungdomsskole til slutt.

Dette fungerte veldig bra, og ingen så noen grunn til å endre noe spesielt. Så da var vi i gang igjen med tilsvarende i 2019. Eneste forskjell var at oppslutningen var større. Vi hadde gjennomgående flere deltagere enn første året.

I 2020 er vi klare for tredje runde. Vi håper på storveis oppslutning også denne gang, og ikke minst at det faktisk har vokst fram sjakkmiljøer på de ulike skolene.

Så er vi litt spente på om sjakkmiljøene på Asker-skolene er bedre enn på de skolene vi ennå ikke har vært så mye på. Er tiden moden for å utfordre de andre kommunene?