Fire strake seiere til Nikolay i hurtigsjakk
Nikolay den Roover sikret seg full pott i kveldens hurtigsjakkrunde. Han var truet i flere partier underveis, men Nikolay var en av de som forsto at det er forskjell på hurtigsjakk og lynsjakk og disponerte tiden sin godt.
Mot Petter Smedsrud lå han en stund under med et helt tårn, men hadde et angrep som sikret at han fikk brikker tilbake etterhvert. I siste runde vant Nikolay finalen mot Birk Braaten, som også sto med full pott. Birk sikret seg premie for andreplass i dag.
Lasse Lysgård-Andersen hadde også en bra kveld, men fikk litt pepper for å ta remis mot Oda Kofoed Skramstad i et kjempegodt sluttspill med løper for tre bønder. I siste runde prøvde han derfor hardt å vinne sluttspillet mot Frederik Nordahl. Det gikk dessverre galt for Lasse, men man må prøve å vinne for å lære, så neste gang kan det hende det lykkes. Lasse fikk uansett premie som beste uratede i kveld.
Sammenlagt etter to kvelder leder Birk Braaten og Pantham Kaewpitakkun. Vi håper å skaffe litt sterkere motstand til barna etterhvert og skal drive hard markedsføring før neste turnering som blir 14. oktober. 21. oktober starter vi også langsjakkturnering, med en runde hver kveld.