Gamlebyen Open 4, februar 2019

Ikke til forringelse for noen andre, men på Gamlebyen er det virkelig topp å arrangere sjakkturnering! Lokalene i fjerde etasje i den gamle, men flotte bygningen, er nydelige, og både lærerstaben som hjelper til og barna er supre!

Takk også til lokal ildsjel Kandida. Vi merket snart at barna her allerede kunne masse sjakk etter ukentlige sjakkøkter på skolen. De ser på Torstein Baes sjakkskole på NRK og er kreative og får det til. Gamlebyen er også med på sjakkforbundets skolesjakkprosjekt og er generelt på hugget.

Hyggelig er det sikkert at også barna er så positive. Sjakk er populært, som vi merket med blant annet stor oppslutning rundt turneringen med hele 82 deltakere. Noen synes det er stress med barneselskap med ti barn eller noe, men på Gamlebyen er det ikke noe problem med over åtti barn spillende sjakk i flere timer. Full kred til Gamlebyen skole!

Det virket som det var populært både med premier til alle og ekstrapremier fra blant annet Play Magnus, appen der man kan spille mot «Magnus» på ulike aldersnivåer.