Gaulhaug og Høvik Verk, november 2016

Vi er i full gang med «promoteringsturneringer» for det virkelig store, nemlig Bærumsmesterskapet på NTG 10. desember. Så veldig stor oppslutning var det kanskje ikke på invitasjonen vi sendte ut til samtlige 27 barneskoler i Bærum. Vi tilbød gratis skoleturnering og at vi fikset det hele. Men noen slo til, og nå har vi blitt litt klokere.

Først ut var Gullhaug skole i Lommedalen. Litt over 60 var påmeldt, og det virket som det var stor stas blant barna. Litt vel mye uro blir det fort, så veldig viktig er det med god voksenhjelp på dette med å holde ro og orden. Her var det mest rektor som sto på, og det gjorde hun utmerket. Vi rodde det i land på snaue to timer.

På Jong litt senere samme dag gikk det derimot helt skeis på mange måter. Det var altfor mange i forhold til bemanning, og vi måtte, for første gang når det gjelder denne type turneringer, rett og slett avblåse etter andre runde. Vi fikk det ikke til. Siste par timene på fredag var heller ingen god tid. Mange måtte gå, hvilket jo ikke går når man er med i sjakkturnering. Da blir det kluss i rundeoppsettet.

Til Høvik Verk noen dager hadde vi lært og stilte med totalt tre turneringsledere, to elever i tillegg til Simen. Veldig greit var det at første- og andre-klassingene ble holdt utenfor. Også bemanning fra skolen var helt super! Og dermed ble det en meget vellykket seanse med hele 109 barn. Her fant vi ut hvordan vi skal gjøre det! :-)

Neste turnering skulle være på Grav, men det hadde gått litt i glemmeboken for skolen, så da er denne foreløpig utsatt. Men forhåpentligvis kan vi gjennomføre senere!

Takk til Andreas Øverland og Berit Bakken Berge fra henholdsvis Gullhaug og Høvik Verk for flotte bilder!