Gystadmarka Open, 28. august 2015

Over 150 deltagere i en skoleturnering med barn som aldri har spilt en sjakk-turnering for er heftig. Rett og slett. Men en pc og ingen skriver.

96 forhåndspåmeldinger tydet på en intens formiddag på Gystadmarka barne- og ungdomsskole på Jessheim. Turneringen skulle vare omtrent to timer, og dermed la vi opp til fem runder med 5 minutters betenkningstid per spiller på klokka.

Men det gikk tydeligvis gjetord på skolen om at spennende ting var på gang. Ytterligere 50 barn sto i en lang kø for å registrere seg. Så da var det bare å jobbe på spreng med å registrere alle. I det hele tatt, det ble veldig mye registrering. Alle skulle jo også etter sine partier melde sine resultater.

Med flere pc’er eller en skriver hadde det gått fortere, men det gikk likevel. Riktignok rakk vi bare å gjennomføre fire runder, men etter tilbakemeldingene å dømme var det stor suksess med masse storfornøyde barn.

Dette var bare begynnelsen. Det blir helt sikkert mer sjakk på Jessheim. Spesielt siden rektoren på skolen heter Ivar Chavannes, som jo er en sterk mesterspiller.

Takk til alle de voksne som hjalp til! Og også til alle barna, som oppførte seg helt eksemplarisk. Det var i det hele tatt en svært god sjakkdag på Jessheim denne fredagen.