Jentehelg og OM for jenter september 2016

Man kan undre seg over hvorfor det er så få jenter i sjakkmiljøet når man ser hvor mange kjekke gutter det er! Eller – er det dét som er problemet? På NTG siste lørdagen i september var det kún jenter på plass, hvilket kanskje kan være greit en gang i blant også.

Vi hadde påtatt oss Oslo-mesterskapet for jenter og kunne samle 16 jenter til turnering og 6 av disse var også med på helgesamlingen samme sted. Ellen Kakulidis fra Danmark så ut til å gjøre en kjempejobb som trenere. Elevene virket i hvert fall fornøyde.

Ellen er ferdig med videregående i Danmark i våres og følger undervisningen på sjakklinja på NTG denne høsten og påtar seg det hun kan av treneroppdrag her og der. Noen som vil ha privatundervisning? Vi har veldig gode erfaringer med det, og Ellen ser ut til å være tilgjengelig.

I turneringen var det kamp om medaljene. Ingrid Greibrokk og Sara Næss, som begge går i første klasse på sjakklinjen på NTG avga bare en remis mot hverandre og delte seieren, men det ryktes at begge hadde store problemer mot Linnea Larre.