Landslagssamling 6.-8. april 2018

Takk til alle for både kjempefin samling og mange hyggelig tilbakemeldinger!

Vi hadde lagt oss ekstra i selen denne gangen for at det skulle bli bra. Sjakkforbundet sponset kontingenten for alle langveisfarende og satte sågar deltagelse på samlingen som krav for uttak til EM og VM.

Så man brukte både gulrot og pisk. Og vi tror det fungerte fint. Nesten 80 deltagere var på plass. Så vidt vi kan skjønne syntes alle å være meget fornøyde. Det er noe med å skape dette sammen. Det er når alle er på plass at vi skaper spennende miljø.

Vi merket oss mange gode talenter! Det var framtidens toppspiller som var samlet på NTG denne helgen. Vi tør ikke nevne navn, mye kan som kjent skje, men at det er flere framtidige stormestere i denne gjengen er det ingen tvil om.

Trenerne var også ekstra preppet denne gang. Samtlige seks trenere måtte presentere sine opplegg i forkant for vurdering og diskusjon, og alle formaninger om både det ene og det andre så ut til å skli inn. Så både honnør og takk til Lars Oskar Hauge, Simen Agdestein, Johan Salomon, Kristian Stuvik Holm, Nicolai Getz og Sebastian Mihajlov for kjempebra innsats!

Hovedfokus er selvfølgelig å lage en bra opplevelse for de tilreisende, men det er også et poeng å utvikle unge norske trenere som alle er landslagsaktuelle og som har potensial til å utvikle seg enda mer som spiller også. Den beste treningen for egen del er gjerne når man underviser andre. Så dette var forhåpentligvis sportslig utbytterikt også for trenerne.

Vi håper å se alle igjen til høsten! Vi satser på å finne en dato for neste samling så snart som mulig.