NTG eye q GP mars 2017

Det spesielle med denne månedens turnering var faktisk at A-gruppen var så godt bemannet. Normalt har deltakelsen her ikke vært all verden, og av den grunn har pengepremiene vært større i de to andre gruppene. Det føltes urettferdig at de største gruppene skulle ha de minste pengepremiene, og som igjen kanskje har virket negativt på deltakelsen blant de beste.

Men denne gang hadde vi 12 unge svensker på besøk, hvilket satte sitt preg på turneringen. Sverige kjører i gang opplegg for sine beste kadetter og var på oppstartsamling i Norge, alle utstyrt med kledelig blågul treningsjakke. Vi håper på mer samarbeide med denne gjengen framover. Vi har gode kadetter vi også, og landskamp til høsten planlegges som neste samarbeidsprosjekt.

Hyggelig er det at Jon Ludvig Hammer stiller, og ikke minst at han varsler sin ankomst tidlig. Når man ser at noen gode er med, er det mer fristende for andre å melde seg på. Men den som stakk av med seieren foran både meg og Jon Ludvig var Lars Oskar Hauge. Lars Oskar er en luring og viser stadig at han har stormesternivået inne.

Vi merker oss også Andreas Tryggestads seier over Jon Ludvig Hammer.

Vi skulle gjerne hatt enda flere deltakere i barneturneringen, men så lenge «voksenturneringen» kryr av unge, er det kanskje greit. Det er over dit vi ønsker dem.

Resultater
NTG eye q GP
NTG eye q BGP

BILDER

Vi tillater oss også å trykke manus for sjakkspalten i VG like etter:

VG onsdag 22.03.2017

Fra Simen Agdestein

Det var storveis jubileumsturnering i Stavanger i helgen med 158 deltakere fordelt på tre klasser. Stavanger er og har alltid vært gode på rekruttering. Det er ikke tilfeldig at det er i Stavanger verdens sterkest turnering noen sinne med skal finne sted i sommer. Intet mindre enn verdens ti høyest rangerte skal spille Altiboks Norway Chess i sommer.

Men i manko på tilgjengelige partier trekker jeg fram eget parti fra NTG eye q Grand Prix, som også foregikk i helgen. Betenkningstiden der er bare 15 minutter på hele partiet, så da er det ingen som skriver, men man husker sine egne partier.

Jeg hadde 12 unge svensker på besøk for treningssamling i forbindelse med dette og tenkte jeg skulle forklare at man må sjekke egne partier etter slike turneringer og oppdaget da diverse jeg ikke hadde tenkt på. Jeg må innrømme at jeg trodde nesten jeg sto til gevinst etter få trekk mot Jon Ludvig Hammer, men det var selvfølgelig helt feil.

Hammer – Agdestein

XIIIIIIIIY
8r+l+kvlntr0
7zp-+p+-zpp0
6-+p+p+-+0
5+-zp-sN-wq-0
4-+-+-+-+0
3+P+-+-+-0
2P+PzP-zPPzP0
1tRNvLQmK-+R0
xabcdefghy

Dobbeltangrep mot e5 og g2 gjorde meg optimistisk. 8.Sg4 Jeg hadde ikke sett dette en gang, men enda bedre er faktisk 8.Lb2! da hvit etter 8…Dxg2 har det fikse 9.Dh5+ g6? 10.Df3! og hvit vinner. Svart kan visstnok overleve etter 9…Kd8 10.Sf7+ Ke8, men hvem får med seg sånt i et hurtigsjakkparti? 8…Sf6 9.Sxf6+ Dxf6 10.Sc3 La6 11.Dh5+! g6 Jeg vil helst ikke åpne den lange diagonalen, men var nødt. 12.Dh3 De5+ 13.De3 Dh5 Jeg forhindrer rokade i begge retninger. Det er ikke ofte man ser det. 14.d3 Lg7 15.Lb2 0–0 16.De2 Ld4 17.Dxh5 Lxf2+ 18.Ke2 gxh5 19.Se4 Ld4 20.Lxd4 cxd4 21.Sc5 og dette var egentlig en lik stilling, men Jon Ludvig rotet og jeg vant.

Siden tapte jeg mot fremadstormende Lars Oskar Hauge, som vant turneringen.