NTG GP desember 2018

Storveis dag på NTG denne lørdagen med masse julestemning og aktiviteter!

72 deltakere i barneturneringen og 36 i «voksenturneringen» er litt mer enn «normalen», vi har opplevd større «boosts» etter VM-matcher og «Magnus-hysteri». Mest ekstremt var det etter første gang han ble verdensmester i 2013 da vi hadde nesten 400 deltakere totalt. Så i forhold til det er det moderat.

Men hyggelig var det å se mange nye ansikter blant de aller yngste.

Som vanlig var det mange unge med og herjet i den såkalte voksenturneringen. Vi vil ha flest mulig over dit så fort som mulig. Ingen som bryr seg om alder i sjakk! Morsomt er det å følge Elham Abdrlauf (13), som denne gang gikk helt til topps.

Vi hadde ikke status som Grand Prix-turnering denne gangen, primært fordi det kolliderte med et annet GP-arrangement, men for vår del er det greit å ha turnering der alle kan være med uten nødvendigvis å være med i en klubb.

Men egentlig ønsker vi å være en turnering også for våre elitespillere og de som aspirerer i den retning. Men dette er en tung gruppe å dra i gang.

Men takk i hvert fall til NTG-elever og ungdommen som hjelper oss med arrangementet! Kanskje utvikler vi noen framtidige turneringsarrangører og ildsjeler på denne måten?