NTG GP mars 2019

Det var en heftig sjakkhelg på NTG denne gangen med kvinnekonferanse og det første dame-NM siden 1972 gående parallelt med våre to vanlige turneringer. Her skal det trøkkes til for å gjøre noe med den labre kvinneandelen i norsk sjakk, er det klare målet. Men vil man lykkes? Hjelper det med en konferanse? Vi følger spent med!

I hvert fall ble det et spennende dame-NM. De antatt beste glimret med sitt fravær, hvilket er litt dumt. Det er når alle er på plass det blir prestisje. Men vår egen Olga, Norges førstebordspiller på det norske OL-laget for damer, stilte, men i runde to måtte hun ta en «bye» da hun jo skulle arrangere to andre turneringer parallelt. Det kostet kanskje NM-gullet da det til slutt måtte kvalitetsberegning til for å skille det to første plassene. Hanna Kyrkjebø hadde ørlite bedre kvalitet enn Olga og knep gullet. Vi merker oss bronse til Amanda Eiding (15), som har kommet inn på sjakklinja fra neste år av.

Hyggelig med stor oppslutning i barneturnering med nærmere 100 deltakere! Det strømmer på med nye sjakkentusiaster. Hele 47 deltagere i vår nyopprettet nybegynnergruppe viser at det er en del ferske. Men man blir snart varm i trøya. Her er det bare å følge løpet og gå gradene, og om ikke lenge kan man også stille i den såkalte «voksenturneringen».

Ikke verst oppslutning i «voksenturneringen» heller med totalt 59 deltakere, men bare 7 av dem i gruppen «over 1800». Vi skulle gjerne fått med flere enda sterkere spillere, men etter hvert som de mange spillere fra B-gruppen utvikler seg, går det seg kanskje til? Vi har i hvert fall ambisjoner om å være et tilbud for spillere på alle nivåer.