NTG GP og Dragulf BGP 25. januar 2014

Det er stadig et eller annet. Forrige gang hadde vi verdensmesteren, statsministeren, kulturministere, varaordføreren i Bærum med dertil pressekorps. Turneringen før det feiret vi Magnus Carlsens bursdag (og litt til…) og hadde nesten 400 deltagere. Denne gang var turneringen vår en etappe i sjakkforbundets OL-stafett.

Å være en etappe i OL-stafetten betyr at et fint sjakkbrett denne gang var innom oss. Morten Skauge, en sentral lokalpolitiker fra Bærum som vi har mye å takk for, fikk æren av å klistre på NTGs merke på feltet d2 på sjakkbrettet. Bærum kommune er superpositive til sjakk for tiden, og det skyldes ikke bare Magnus. Det trengs noen på innsiden til å gjøre en politisk jobb også. Så takk til Morten både for dette og påklistringen! :-)

Forrige helg var brettet i Hønefoss på turneringen der. Og på morgenkvisten før vår turnering var brettet på Nitimen. Sjakkforbundets nytilsatte Markeds og kommunikasjonssjef, Gisle Bjugn, samt Simen var innom radioen og snakket om stafetten og sjakkfeber like før turneringen.

Det betød at det denne gang primært var elevene og Olga som fikset det hele. Med nesten 100 deltakere i barneturneringen og 50 i voksenturneringen blir det en hel del.

OL-stafetten er sponset av Sparebankstiftelsen DNB. Med støtte fra denne kunne vi dele ut boken om Magnus Carlsen («Hvordan Magnus Carlsen ble verdens yngste stormester») til alle deltagerne i voksenturneringen og et hefte i Olgas serie «Sjakk: enkelt og gøy» til alle barna. Les mer om OL-stafettene på sjakkforbundet side om dette.