NTG Grand Prix april 2014

Vi lurte litt på om det skulle være noe særlig interesse denne gangen sånn innledningsvis til påsken og dagen før Hans Olav Lahlums store turnering på Fagernes. Men det var det gitt! Hele 72 deltakere dukket opp, og sammen med omtrent like mange deltakere i barneturneringen, ble det ganske folksom på NTG denne dagen.

I A-klassen var nivået bedre enn noen sinne med stormestere som Pia Cramling, Samuel Shankland og Maxim Turov på besøk. Sistnevnte kom med morgenflyet fra Tromsø og rakk turneringen så vidt det var. Men deretter fosset han fram til klar seier.

Vi fikk også delt ut vandrepokaler til Aryan Tari og Andreas Tryggestad for beste spillere i henholdsvis gruppe A og B. Dette er jo litt morsomt. Vi arrangerer nærmere ti turneringer i året, en gang i måneden omtrent, og samler det hele på vår hjemmeside.

Fint er det at også har etablert seg en fin C-klasse med bra oppslutning. Her håper vi å se enda flere! Interessen for sjakk er jo fantastisk for tiden, og forhåpentligvis blir ikke skrittet inn i turneringsverden så stor med en slik C-klasse.