NTG Grand Prix desember 2012

Turneringen var allerede kjempesterk med en rekke av våre beste spillere og talenter på startstreken, men det er klart at selv for vi som har kjent Magnus siden han var liten gutt, synes det var stor stas å få ham på besøk. Plutselig var det kanskje tidenes største idrettsmann som var i blant oss.

Det gikk også en barneturnering parallelt, og deltakerne der flokket seg naturlig nok rundt Magnus. Og Magnus skrev gladelig autografer og lot seg avbilde. Han har for lengst vent seg til å være omsvermet og tok den ekstra oppmerksomheten rundt ham helt rolig.

Verdens beste sjakkspiller begynte å trene på NTG som 9-åring og gikk 10 år senere ut av sjakklinjen på NTG som nummer 3 i verden. Noen måneder senere var han nummer 1, og nylig ble han også tidenes høyest ratete sjakkspiller med å slå Garri Kasparovs ratingrekord, noe den norske presse behørig fikk med seg.

Men i turneringen gikk faktisk Magnus på nederlag mot tidligere klassekompis på NTG, Jon Ludvig Hammer. Han hang også i en tynn tråd mot 13-årige Aryan Tari, ryktes det. I stedet fikk Aryan  med seg skalpen til Jon Ludvig, hvilket også må ha vært en fantastisk oppmuntring for kanskje vår neste stormester.

Totalt var det 44 deltagere og en rekke av våre landslagsspillere og største talenter var altså på plass. En av ideene med denne turneringen er nettopp å samle våre beste spiller, og det prosjektet ser vi ut til å lykkes veldig bra med. Vi har super matching i hverandre! Og jo mer vi møtes og knives, jo bedre blir vi. Så takk til alle som stiller opp og gjør dette til nettopp det, en super turnering med knallhard matching for alle!

Resultater fra turneringen ligger her.