NTG Grand Prix januar 2015

Første turnering for året og veldig hyggelig var det å se alle sammen igjen! Det begynner å bli en stabil gjeng som er med på våre månedlige turneringer. De vet hva de får – og kommer igjen. Likevel! :-D

159 deltakere totalt var det denne gangen. Spesielt hyggelig var det med Modum sjakklubb, som kom med 17 spillere til barneturneringen med sosialt opplegg i etterkant. Her er det noen som bygger opp et supert sjakkmiljø. Det er gjerne oppskriften både på masse moro og stor sjakklig utvikling. På Modum er det tydeligvis noe på gang.

Vi så også flere svært unge hevde seg i «voksen-turneringen». Det synes vi er artig. Det er bare å hive seg på, folkens, alle dere som føler dere begynner å vokse fra «barneturneringen». I sjakk bryr man seg ikke om alder. C-gruppen er fin å prøve seg i.

Det er særlig i C-gruppen vi har den største veksten. Mange voksne har også begynt å spille sjakk. De får kanskje litt hakeslepp når blir slått av «småtasser», men det er helt greit. Magnus Carlsen var stormester bare 13 år gammel. Barn kan noen ganger bli fryktelig gode fryktelig fort.