NTG Grand Prix november 2013

Det var ikke helt uten nerver vi denne gang inviterte til barneturnering. Nærmere 400 påmeldinger var det da jeg gikk til sengs kvelden før. Det var ikke så lett å sove rolig da. Men sannelig – det gikk jo fantastisk!

I hvert fall opplevde vi det slik. Så mange samlet til en barneturnering er enormt mye og langt mer enn vi pleier å ha.

Sjakkfeberen feier over landet og virker inn på alt. Takk til Magnus Carlsen for det!

Men vi hadde lagt mer energi i denne turneringen enn normalt. Vi gikk ut i fra at Magnus skulle vinne, og så for oss økt oppmerksomhet, men at sjakk skulle komme så til de grader i vinden som det har gjort – det hadde vi ikke sett for oss!

Den viktigste brikken i dette var støtten fra Bærum kommune. Uten den hadde vi aldri turt å leie inn Bærum Idrettspark og fått til bannere og alt som var der. Takk også til Teltutleie som leverte oss rikelig med bord og stoler, mer enn vi bestilte, men akkurat nok til at vi klarte det med noen ekstrabord fra lagrene i hallen.

Det var generelt mye som var på håret. Vi hadde mange sett brett og brikker og klokker, men ikke på langt nær nok. Men heldigvis fikk vi låne av Akershus sjakkrets ungdom, Oslo Schakselskap,Asker Schakklubb og Bærum Sjakkselskap. Heldigvis ble det akkurat nok av dette også.

Takk også til sjakkpresidenten Jøran Aulin-Jansson og hans firma som lånte oss fem printere. Dessverre fikk vi bare en av dem til fungere. Men da var det at Joshua Paul Schmidt fra kretsen og Håvard Aure, far til en av spillerne i Grand Prix-turneringen, tok ansvar med sine medbragte printere.

Og helt fantastisk var det at noen av foreldrene på vårt kveldskurs tok tak og fikset kantine og salgsbord av sjakkartikler. Det var kjøpt inn varer for 17 000,- og det holdt sannelig akkurat der også. Det eneste som var igjen til slutt var noen kaker.

Elevene på sjakklinja gjorde også en helteinnsats som turneringsledere for sine grupper. Det er ikke bare-bare å håndtere så gigantisk mange barn. For mange var dette deres første sjakkturnering, og det var en del som skulle læres for dem også. Dette med bordkort og registrering av resultater og så videre.

Takk også til Aball1 og min fetter Reidar Jørgensen for fotballaktiviteter aktivitetshallen. En sjakkturnering tar litt tid, men i den innerste salen var det full aktivitet. Barn skal jo løpe litt også i løpet av en dag. Så her gikk det i sjakk og fotball hele dagen.

Takk også for superpositiv støtte fra tilsynsvakten i Bærum Idrettspark. Det er jo ikke vanlig med mange hundre sjakkspillere i en slik hall, og vi var litt spente på hvordan det ville virke. Men det virker som vi gjorde et godt inntrykk og at de vil ha oss tilbake. Og det var jo fint, for om interessen skal være slik framover, trenger vi masse plass.

Tusen takk også til alle deltagerne og ikke minst deres foreldre!

Det er noe spesielt med sjakk og sjakkturneringer. Vi håper at det ga mersmak og vil veldig gjerne se alle igjen både til vår neste barneturnering på NTG søndag 15. desember og andre aktiviteter vi har utover vinteren.

Alle fikk gullmedaljer og boken om hvordan Magnus Carlsen ble verdens yngste stormester. Men klassevinnerne fikk også en statue av vår kjære Dragulf.

Det viktigste med denne type turnering er selvfølgelig bare å være med, men vi legger likevel resultatene ut. Vi har lykkes med å oppdatere resultatene og samle dem i en fil:

Resultater fra BM

Det var også mange andre som hjalp oss. Dere er gull verdt! Tusen takk!

PS! Det var skummelt og krevende, men det fine med dette var at nå har vi gjort det en gang. Neste gang skal vi sove rolig også i forkant av arrangementet. Vi lærte masse av dette. Neste gang blir det enda bedre! :-)