NTG Hurtig GP september 2021: Gjenåpning på NTG

Deilig var det å komme i gang igjen med vår månedlige hurtigsjakkturnering på NTG! Planene har vært der hele veien, men vi har ikke kunnet gjøre annet enn å avlyse den ene turneringen etter andre på grunn av pandemien. Men nå er alle restriksjoner opphevet, og vi «back on track»!

Vi er superfornøyde med alle de unge som tar skrittet videre fra barneturneringene og nå deltar i såkalte «voksenturneringer». Det er i disse man får rating og sågar spiller om pengepremier. Og noen synes sikkert det er morsomt å slå «gamle travere» som har spilt sjakk i en årrekke, men som nå stiller dels som «punchingballer» for de unge fremadstormende.

Vi skulle som vanlig gjerne hatt mange flere med i A-gruppen. Det var bare fire denne gangen, hvilket er altfor lite. Det er et generelt problem med få spillere over 2000 i rating for alle GP-turneringer i landet. Det er på agendaen for Norges Sjakkforbund å komme med stimulerende tiltak for å få de beste med i hjemlige turneringer. Disse kan bli superfine, så sant de beste faktisk stiller.

Gjengen fra sjakklinja på NTG var på Norway Chess i Stavanger, så det forklarer litt den labre oppslutningen.

Men Elham Abrlauf er med på alt han kan være med på! Nettopp derfor kommer han til å bli kjempegod. Han er allerede godt på vei med over 2300 i rating i en alder av bare 15 år. Han røk på nederlag mot Vegar Koi Gandrud, men vant de øvrige partiene og vant den høyeste gruppen med 5 poeng på 6 runder.

I B-gruppen ble det et race mellom Nicolai Maxime Østensen, som hadde tatt turen helt fra Porsgrunn, og Vebjørn Maanum Leonhardsen fra Bærum. Etter innbyrdes remis og seks seire på hver, knep Nicolai førsteplassen på kvalitetsberegning.