18 spillere fra Dragen startet høstsesongen på forskudd

I sjakk er det et stort sprang å gå fra barneturneringer til langsjakkturneringer mot voksen motstand. Plutselig får man ikke brikker gratis (stort sett), feil blir straffet hardere og det er ingen lette poeng.

Det siste året har våre spillere fått prøvd seg på denne typen turneringer og mange begynner nå å mestre nivået. I helgen ble det ny klubbrekord for Dragen med hele 18 deltakere i en langsjakkturnering, for noen var det første gang.

De fleste spilte i gruppen under 1600 i rating. Alle gjorde en flott innsats og vi vant to ratingklasser; under 1400 med Hallvard Foss Bjørnstad og under 1200 med Bobo Hedin. Med en stor gruppe og bare fem runder var det mange som merket at ett eller to dårlig trekk kan ødelegge en hel turnering. Sjakk er brutalt sånn. Heldigvis kommer det fort nye sjanser og neste gang er det kanskje andre som blir best av våre.

I gruppen over 1600 i rating var det bare Pantham Kaewpitakkun som representerte Dragen. Det gjorde han imidlertid flott med hele 3 poeng av 5 i det som var debut i denne gruppen. Turneringen ble vunnet av Elham Abdrlauf fra Oslo Schakselskap. Med fem strake seire nærmer han seg nå stormesternivået på 2500 i rating.

Utover høsten blir det arrangert mange tilsvarende turneringer på Østlandet, der Dragen sikkert vil stille sterkere enn noen gang tidligere. Vi har en Spond-gruppe for å koordinere deltagelser og turneringer, meld dere gjerne inn på https://group.spond.com/LHNFI.