Talentsamling uke 31

Da er talentsamlingen over og vi har vært gjennom en uke med masse undervisning, spilling og forskjellige aktiviteter hvor høydepunktet ble simultan mot Simen Agdestein.

I løpet av disse 5 dagene, har vi i 3 grupper lært nye åpningen, gjort mye på taktikk og utviklet spillforståelse. Det ga barna muligheten til å utvikle sine sjakkferdigheter og prøve seg på noen tester for å få klistremerker, ikke minst har vi hatt flere barn på talentsamlingen som hadde fått sin første medalje. Det meste av dette foregikk på starten av dagen som ble etterfulgt av en lunsjpause.

Lunsjpausene på talentsamlinen har i stor grad vært preget av fotball, bordtennis og sjokk som de vanligste aktivitetene. Etter at lunsjpausen tok slutt, var fokuset over fra teori og læring til praksis. Alle var med på en ukentlig turnering hvor noen partier ble spilt hver dag for å kåre en sammenlagt vinner til slutt.

I tillegg til turneringen har vi hatt flere lagaktiviteter som pratelagsjakk, basketsjakk og diverse taktikk-konkurranser for å bygge lagfølelsen og fokusere på det flotte miljøer som vi har.

Det er viktig å starte sesongen på en god måte og vi har definitivt gjort det, særlig med flere barn som har fått gode resultater i langsjakk turneringen som tok sted på NTG rett etter talentsamlingen.