Sjakkfest i Sandvika!

Fantastisk er det at verdensmesteren i sjakk faktisk kommer fra Bærum, og storveis er det at kommunen støtter opp og ønsker å gjøre Bærum til en «sjakk-kommune». Det ble bevilget hele 1,5 millioner kroner til matchen Carlsen-Nakamura på Henie-Onstad senteret på Høvikodden, men det sildret også på de lokale sjakkmiljøene.

Første stunt skjedde torsdagen, dagen før matchen på Høvikodden begynte, med klokkesimultan med Simen Agdestein på Sandvika Storsenter.
Med bare et halvt minutter per spiller på klokka samt to sekunder tilleggstid per trekk, var dette egentlig en ganske hard utfordring. Det var mange som kunne doblet innsatsen her. Startkontingenten var 100 kroner, og 200 kroner i retur om man vant. Til slutt gikk man omtrent i balanse. Simen vant like mange partier som han tapte.

Dagen derpå satt Aryan Tari og Simen Agdestein i butikkvinduet på Meny og koste seg med litt lynsjakk, også det som oppvarming foran matchen med de langt mer meritterte karene på Høvikodden. Det var kanskje ikke så mange som så på oss, men lærer Aidia syntes i hvert fall det var stas med innlegg på Facebook.
I den påfølgende Kafesjakken på Musikkflekken kunne litt i overkant av 30 deltagere kose seg med lynsjakk i uformelle omgivelser med de to partiene Carlsen og Nakamura på storskjerm i bakgrunnen.

Resultatet i sånne turneringer er ikke så farlig, men de nysgjerrige kan jo ta en kikk. Startkontingenten gikk i sin helhet tilbake i premier. Men takk til Musikkflekken for lån av lokaler! Og forhåpentligvis var det stas med minikonsert med ingen ringere enn Staysman til slutt. :-) See VIDEO

På lørdagen kunne vi innlemme våre månedlige turneringer på NTG i den lille helgefestivalen. Det var ekstremt ungdommelig i toppgruppen i den såkalte «voksenturneringen» med tre 15-åringer på pallen og enda yngre spillere etter det igjen. Også i B- og C-gruppen er det mange unge talenter som herjer. Se full oversikt.
I barneturneringen kunne 48 barn motta en krokodille i premie. Det er nytt opplegg på gang der det gjelder å samle seg full dyrepark. Det er nye dyr i hver turnering framover. De beste kan også glede seg over stilige diplomer med de samme dyremotivene.

Siste stunt i sjakkfesten i Sandvika denne helgen var Skolecup i Kommunegården i Sandvika med Bærum Schakselskap som arrangører. Også de har stått på med å promotere sjakk i «bøgda» og samlet hele 70 barn. Var det noen ny Magnus Carlsen her mon tro?

Uansett har miljøet vårt fått en «boost» av alt som skjer i kommunen disse dagene. Takk til Bærum kommune for støtte!