Ungdomslagssamling på NTG 10.-12. mai 2019

Det var en del kommentarer når USF i fjor innførte møteplikt på våre landslagssamlinger for å kunne blitt tatt ut til representasjonsoppgaver i EM og VM. Vi håper jo at folk vil komme «av fri vilje», men det er noe med å samle de beste.

På vårens samling var det lettet på «møtepliktkravet», men vi kunne likevel ønske en fin gruppe på rundt 45 ungdommer velkommen. Det er ganske mange det også. Målgruppen er i utgangspunktet de mellom 10 og 15 år, men overvekten denne gang var på den yngre garde.

Vi mener vi har tipp-topp trenere i våre egne rekker og var veldig fornøyde med å få Erlend Mikalsen til å ta toppgruppen. Han startet i sin tid på NTG som 15-åring med rundt 1500 i rating, og er nå internasjonal mester og kanskje også på vei til å bli stormester. Flott var det av ham å la seg bli slått av elevene i den avsluttende seansen i storsalen med alle der Erlend egentlig skulle briljere med å spille litt online. 😊

Johannes Haug og Lucas Ranaldi, de to andre trenerne, er midt i innspurten siste året på NTG og skal faktisk til Sydney i Australia like etter landsturneringen i sommer for å jobbe som sjakktrenere på heltid. Takk til disse for super jobb! Vi kunne registrere gode tilbakemeldinger, og håper alle som kom fikk en innholdsrik helg med masse sportslig utbytte kombinert med masse lek og moro.

Vi vet ikke ennå når neste samling blir, men håper USF kan bestemme dato så snart som mulig slik at folk kan forberede seg. Vi håper i hvert fall å se alle igjen på NTG snarlig! 😊

Merk vårt spesialtilbud med Erlend Mikalsen og Johannes Haug i forbindelse med vår sommerleir på Skøyen skole i Oslo fra 24-28. juni. Her kan man få topptrimmet opplegg for de som virkelig vil satse!

Sjekk også resultater fra «handikapp-lynsjakkturneringen» på lørdagskvelden.