Ungdomslagssamling på NTG 23-24. august 2014

80 deltakere var det på høsten landslagssamling for barn mellom 10 og 15 år, og godt hende var det ganske passe. Det var litt mange på vårens samling, og stas var det, men denne gang gikk i hvert alt veldig greit.

Så greit at jeg nesten begynte å lure på om jeg var unnværlig. Jeg hadde nemlig overlatt gjennomføringen til Olga denne gangen, og det var superlurt. Etter tilbakemeldingene å dømme fikset hun det hele helt utmerket.

Med seg hadde hun seks gode trenere. Takk til Lasse Løvik, Johannes Kvisla, Anders Hagen, Kristoffer Madland, Lars Oskar Hauge og Håkon Haugsrud for bra trenerinnsats. De er unge, og derfor perfekte til oppgaven. Det virker som kontakten med barna går veldig bra.

Min viktigste rolle denne gang var å spille simultan med hele gjengen. Trenerne har tidligere slitt veldig og til dels fått solid bank av sine elever med betenkningstiden to minutter per spiller og like lang tid. Altså om det var 12 spillere sto klokken på 24 minutter for begge parter.

Det ville tatt et hav av tid, så jeg gikk for halvering av dette, og det virket som om det var omtrent passe. Jeg spilte mot gruppene i puljer, det vil si fra 9 til 14 elever om gangen. Jeg fikk en del bank og jeg fikk gitt en del bank. Det er sånn det skal være. Jeg tror jeg kom i pluss totalt, men det var mange som slo meg, og forhåpentligvis synes de at det var gøy. Jeg koste meg i hvert fall. Det er moro at det går unna.

Vi prøvde å åpne for litt dødtid på vårens samling med å droppe lynsjakk-turneringen etter middagen, men den ville folk ha tilbake, så da var det bare å kjøre på igjen med lynsjakk.

I det hele tatt, disse samlingene er to veldig hektiske dager tettpakket med program. Men det ser ut til å fungere like bra hver gang. Så da gleder vi oss til å ønske hele gjengen tilbake også neste semester.

Og lykke til alle som skal på representasjonsoppgaver i høst!

Simen