Ungdomslagssamling på NTG 25-26. august 2012

Det var full rulle på skolen da rundt 70 barn fra hele landet var på besøk en hel helg. De antatt beste i hvert årskull fra 10-15 år var tatt ut, så her var det kremen som var samlet.

Men, obs, obs, godt hende er det noen helt andre som til slutt blir de aller beste! Selv begynte jeg ikke aktivt i klubb før jeg var 11 år, og Einar Gausel, en an av de norske stormestrene, begynte ikke i klubb før han var 16. Så her det mange som er tidlig ute.

Programmet er det samme som det alltid er. Vi har hatt denne samling to ganger i året i snart 10 år nå, og vi ser foreløpig ingen grunn til å endre så mye. Simultansjakk mot treneren er fast innslag og lynsjakk om kvelden likeså og fellesforelesningen i auditoriet på søndagen. Denne gang var det Benjamin Arvola som viste et parti fra junior-VM.

Masse løping og moro både i gangene og utenfor i det strålende været hørte også med. Vi er fem trenere som jobber på spreng og har våre opplegg, men kanskje hadde vi ikke trengt å gjøre så mye. Bare det å samle så mange av våre talenter fra hele landet, er i seg selv gull verdt! Vi håper i hvert fall det.

Det sosiale er veldig viktig på slike samlinger. Her skal det knyttes vennskap for livet, er tanken. For det er jo det som er så fint med sjakk – at det er en hobby som kan vare livet ut! Og det samme gjør gjerne sjakkvennene.