Ungdomslagssamling på NTG 3.-4. juni 2017

Vi har mistet tellingen for lengst, men det nærmer seg 15 år med landslagssamlinger på NTG for ungdom under 15 år, så dette var kanskje den 25. eller noe sånt.

Vi er egentlig fornøyd med konseptet og opplegget. Basisen ligger fast. Men det vil alltid være variasjoner i forhold til hvem som er trenere og hvem som er med. Denne gang var det rundt 40 barn fordelt på tre grupper. Kristin Stuvik Holm tok seg av de beste, mens Johannes Haug og Kimia Moradi tok de to andre gruppene.

Simen Agdestein var innom på lørdagen og spilte klokkesimultan mot alle og fikk slite mer enn vanlig. Totaltscoren ble faktisk ganske jevn, men med en knepen seier til Simen. Men det var mange som fikk med seg en stormesterskalp. Håper det smakte! :-D

Senere på kvelden var det som vanlig lynsjakkturnering med premier i ulike alderskategorier, blant annet fra vår sponsor eye q. Takk til dem som har støttet oss i snart to år! Fiskeolje som skjerper hjernen er et produkt vi gjerne er med på.

På søndagen var det intermatch mot en John Paul Wallace’ gjeng fra England. Denne australske internasjonale mesteren er gift norsk og har bodd i Norge noen år, men jobber nå som sjakktrener i London. Litt tekniske problemer var det med Lichess, men den norske ungdommene fikk i hvert fall vist at de var best.

Alt i alt gikk det ganske bra. Barna syntes å være fornøyde, men vi tenker en del på hvordan vi kan gjøre ting bedre. Alt kan alltid bli bedre når man jobber med mennesker. Men vi må stå på for å gjøre oss attraktive nok til at også langveisfarende tar turen for å trene en helg på NTG. Vi jobber med saken, og satser på et enda bedre opplegg til neste samling 2-3. september i høst.