Ungdomslagssamling på NTG 23-25. mai 2014

Det var rekordstor deltagelse denne gangen med nærmere 100 barn mellom 10 og 15 år fra hele landet på besøk. Vi synes dette er ekstra hyggelig – og ekstra moro. Jo flere, jo bedre. Vi utvider bare med flere trenere – 12-13 per gruppe regner vi som passe – og kapasiteten på skolen er bra nok.

Litt over stokk og stein går det nok. Sånn er det når så mange skal spise og bo og ha det moro – og ikke minst trene sjakk. Men vi håper det er litt av sjarmen med opplegget. Litt av poenget med dette er å skape et nasjonalt sjakkmiljø også for barn i denne alderen. Det sosiale er viktig for alle, uansett alder. Vi må ha det moro for å bli gode i sjakk. Så sjakktrening og sosial hygge går hånd i hånd.

Vi håper også alle fikk masse sportslig utbytte av treningene i gruppene. Jeg tror i hvert fall at mange trenerne fikk svette i simultanen. Dette er et av de faste innslagene. Trenerne har to minutter per spiller i snitt og like lang tid for elevene. Med 15 elever blir det da 30 minutter på klokkene både for simultanspilleren og den enkelte. Jeg vet i hvert fall at Odin Blikra Vea fikk kjørt seg kraftig i den sterkeste gruppen. Forhåpentligvis fikk trenerne kraftig bank her. Det er bare bra. J

Vi valgte å droppe lynsjakkturneringen på lørdagskvelden denne gangen. Det var visst noen som savnet den, så kan hende blir denne gjeninført. Men det er et poeng å ikke dekke det hele med tett program. Og litt senere på kvelden var det Champions League finale på storskjerm i auditoriet. Så tenke vi at denne fikk erstatte lynsjakkene denne gangen.

Veldig greit er det at pizzabudet er så ekstremt presist. Klokken 1800, på minuttet som vanlig, kom 45 pizzaer rullende inn. Alle er inviterte her, foreldre og andre sjakkentusiaster (sjakk-elevene på NTG). Det er ikke helt lett å beregne, men det var i hvert fall nok pizza.

Og i hvert fall var det nok brød! Tusen takk til de som hjalp oss i kantinen med å kjøpe inn mat og holde orden der. Det var generelt nydelig hjelp fra alle denne gangen med ryddingen i etterkant. Jeg tror trygt vi kan si at vi forlot skolen i bedre stand enn da vi overtok den, og det allerede klokken 1500 på søndagen, idet samlingen sluttet.

Velkommen til neste samling! Antagelig blir den fra 23-24. august. Ikke så lenge til. Alle som var med denne gang blir helt sikkert invitert igjen. Så merk av datoen!